Saturday, December 1, 2012

ALLAH maha mengetahui. bersangka baik denganNya

hi kawankawan dan followers yg dikasihi sekalian. (follower pn ada 2 org,ada hati nk kawan2 sgtla kn?) hihi.

k.arinii i feellike nk crita more on takdir.qadaqadar.fate.yg everything hppn tu aturan Allah.Allah knows wut is the best for us.Allah tolong kita dlm cara yg kita xsangka kadang2 tu.xtercapai oleh kita keluasan pengetahuan Yg Maha Esa ni.i nk cite ni sbb recently kjadian2 yg berlaku buatkn i bersyukur sgt kpd Allah swt.

i am not going to tell all.but the biggst thing hppnt to me was when i bg meletup apa benda dlm kereta kwn i. sounds teruk kn???but i nvr regret it.u noe why?sbb i manage to take it positivly alhmdulillah.

full story mcm ni. my mom dtg kl..with rmbngan pengetua yg lom pencen lg.my mom ngn her fren pgetua pencen. kne dtg sbb derang wat mjlis cm raikn mereka yg pncen.ok.so.my mom ngn aunty datin tu mmg xde ape nk buatlh.so mak mintak i amik drang jln2.i pulak, thulh jiwa rmaja i ni..i pkai satria je.mnelh selesa kn sian acik2 tua semua. so it hppnd dat my fren tggl her myVi kt i.so i text her.nk pnjm kereta dia.then she said ok.i rse i x mntion kt die i nk pinjm aritu je ke pe..

so the nxt day i pnjm lg sbb mak urgntly nd to catchup the bus yg nk blk kdh.mak ngn aunty datin tdo rmh my sis in law kt dmnsara.rmbngn tu pn agak sengal..ckp kol4 tp kol 2 da suruh pgi ke cane tah. i pn da lpe.mnelh x glabh mkcik2 pencen ni sume.i xkn pnh bia mak i ssh2 naik taxi.i x bnrkn so..i blk kje..mak i plk tgl brg die dlm kete my fren.

dh alang2 jln2 g kt kete kwn i..i pn trus jela bwk kete dia.tahulh cmna ssh nk cri prking kt rmh i tukn?once da prking? so, ps i hntar, i blk ofc.ps abes kje grak blk rmh ngn kete kwn i tula.with Allah will tgktgk ptg tu mse i nk prking kt rmh..ade bnda meletup frm bonet dpn kete kwn i.mne i cuak pn.i trus clld my fren yg br nk naik flight blk dr srawak.
seb baik dia memahamiii sgt2 :-) so turnd out yg mletup tu adalh somekind of booster yg die psang.air boostr tu kring katany.

so.ape yg tak trcapai akal sgt nye pn??

yg x trcapainye..sok tu kami da plan nk grak blk kdh ngn kete die.wut if bnde tu mletop tgh jln.mlm2 buta.xke gelabah 2 org gadis??jadi kwnkwn...jgnlh prsoalkn,marah,slh mnyalahi aturan Allah.terima dgn hati terbuka.insyaAllah pasti ada hikmah di sebaliknya. :-) bersyukur k!

ps: tq laling pinjamkn i kete. jgn lupa brg kt lua yee!!
xoxo

Monday, November 5, 2012

rindunya.

                  lama sgt tertinggal minat yang satu..selamat datang november.


Thursday, October 18, 2012

putting the blame


ok.not much story to be told pun(mulanya jela..pas dah start manaip? Ha amik kau!).hm..ok. im goin to start with my lovely mum yg da pencen dah.semua orang happy syukur alhamdulillah.syukur syukur syukur sangatt! :D// so semalam and hari ni..me and my colleagues ikut kelas illustrator. Thanks Allah akhirnya diberi kesempatan utk learnd new things instead of slesai kan kerja2 bertangguh dan penuhkan KPI!  -___________- but tula.. i skipped APRU nya forum as a time keeper.. and join this class illegally.risau gk bos nya impression.. igt kita nk lari kja or wutsoeversh*t..tp yg penting niat. lgpn bos mana yang tak nak their staff improve diri, improve skill kn.
and as a staff takkan kita sekadar nak bertahan di TAKOK LAMA jekan? #fasttot
btw.related to the tittle ive entered tadi. i was just thinking.. how your impression to one person will impact all the person doing.for example ada new staf.your first impression on his/her.. (oklah i named she/he as W) as someone yg arrogant..rude and full of him/herself..besar kepala.ego.,

pastu.. what u think ur perception towards W will be? 
..segala apa yg dia wat akan jadi salah di mata u betol x? dah u tak suka dia. dia wat baik ke..jahat ke.. dia tak buat jahat ke.. semua kita akan label dia n think he/she as buruk2 belaka..haa..come on.
ok.

im not saying this to sape2. but this impression pun semua org biasanya akan ada when they look at new person they met..kita dgn mudah nya sometimes labelkn dia as itu ini. sometime otak manusia ni even berhalusinasi. without kita realize kita akan mula twist kata-kata orang tu..dgn apa yg kita igt “dia akan ckp”..walhal dia x ckp mcm tu pun.hm?
tafsiran kita ni..yang kadang2 amik kata-kata dia and put it in negative way. dah tak pasal2 burukkan orang tu.even worse bile pegi plak sampaikn cita yg kita “tak berape nk dgr or pasti” tu kat orang lain. dah..camna hati nak BERSIH?semua yg orang buat tak betul...yg orang tegur, salah.orang kritik, marah..tak nak terima.complain at almost everything! and some people even pretended that dia tahu pasal sesuatu..just fr the sake tak nak orang lain pandang rendah pada dia.haish.just like the old saying..
"pandai tak boleh nak ikut.bodoh tak boleh nak ajar....."
rasanya semua ni dtgnya dari ikhlasnya hati kita dengan sesuatu.ikhlas nak bekerja.ikhlas nak berkawan.ikhlaskan perlakuan kerana Allah Taala.bila ikhlas..takkan ada kata2 yang menyakitkan hati orang lain.tiada ungkit mengungkit.berkira tentang itu dan ini..but sometimes, bila keikhlasan kita tak ada nilai bagi seseorang..(tambah2 person yang kita care or person yang kita anggap kawan..) then..

theres no point of being friend I guess.
ikhlas lah! pls.

Thursday, September 6, 2012

butterfingers?

tadi..saya pergi posoffice..nak update buku asb.sbb buku saya dah abes pun dah ha..abes muka surat. sepanjang saya di sana saya dropkan barang-barang saya lebih dari 5 kali (ini termasuk purse,tali purse,tali purse, kunci kereta, tali purse dsb.). -__________- clumsy ke dak patin ni? butterfingers ke die? *chop! bukak encik google jap cri maksud butterfingers*

loading...

loading...

so! mengikut: http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_meaning_of_butter_fingers

the meaning of butter fingers is!
It means that a person is not able to hold on to things like aball when thrown and drops things down a bit clumbsy.
(sy pn taktau nape byk spelling error dalam jwpn di atas.terbukti sy lagi bijak sebenarnya daripada search engine itu.)

ha! see. walaupon bukan a ball..still la kan?! handphone yang silih berganti sebyk 4 kali dlm 2 bulan pun lagilah jatuh tak terkira. patut lah xda sape jatuh hati..sbb asik jatuhkan barang-barang je.phui. ahhh malas lah nk cite lagi lah~

and yah. my birthday dis year.
*weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~~~~*
tak best langsung! hehe. bunyi wee cam best plak kan.but who cares? as long i have Allah, family and fwens by my side..dh syukur alhamdulillah dah. thx you guys!alhamdulillah..im 27 years old this year and sihat walafiat.alhamdulillah parent still sehat and still funneeyy dan comel juge.and im still looking laika(like a) 24 years old young lady.(la sangat!!) hauhauhau.~ i dunno. suka sgt numbers dalam my date of birth ni. 04-09-1985! comel kn? ic belakang pn number2 ni juga.in fact! terbalik my birthday date je? awk ade? x de kn? kn? pls ckp xde! haha. agaknya ni sign utk hantaran nnt pn kna 4 number tu jugak! which is muraaahhh sgt sbnrnye untuk wat hantaran.. dan  jika di sukat setiap inci lemak2 dalam badan dak patin ni!not worth it!

"tp x pe baby. sayang memang jenis x berkira. u dun wrry k. i am an EASY(literally mean easy.mudah! x suka nk complicated kat any situation) person.i wont say a word...i promise."*kenyit2 mata*
ha. tu berangan cakap ngn sape pulak dah tu entah lah!haha. dak senget ni patut pegi tidur. biol dah dekat seminggu pas langgar pagar rumah nurul.siyes sgt amat amat sakit sangat.sampai rasa nak gi jmpa doctor... pheww langgar pagaq nak jumpa doctor?wut? really?


...

ok ini gambar hari raya(pls note yg sy sgaja print skrin untuk nampak kan kakak tu ckp saya comel.
jujur x saya? misali betul..)

... dan lastly....akhir kata dari saya...


oppa gangnam style!wop.wop.

Monday, August 27, 2012

go to my facebook for full video.aicey.umpan konon.

video

suara cam AHMAD FATIN. bukan apa..malas nk guna suara asal yang naturally manje gitew.  

awuuu~

Tuesday, July 31, 2012

bersyukur boleh?

alhamdulillah. dah selesai sebelas hari berpuasa.msa berlalu skjp je.skejap ja knangan yg pahit jadi manis.yg manis jadi pahit..yang manis bertambah manis. terasa ramadhan kali di duga dengan hebat skali oleh Nya.alhamdulillah..semuanya hati ni terima dengan redha dan bersyukur dengan ujian dr yg Maha Esa.
bermula dengan sony ericson neoV yang jatuh ke lubang jembens..sampailah samsung galaxyS advance yang kena curi. bibir dan hati ni masih mampu tersenyum dan bersyukur kpdNya. (eh cane hati tersenyum?ha?)

luckily i dun faced those things alone. !!gud newss~ i have a new room mate yeay!my dear schoolfwen yang all of the sddn nak pindah stay ngan i. she is dee ooi! i thank Allah for all the things happen. smua mcm dah di arragekan. i pun taktau wut if the phone jatuh jamban..n i have to go n buy a new hp alone? i rase i mngkin x pegi beli da kot?same goes to my new hp..samsung(yg i baru pakai 2 hari tu). at dat time..my best buddy rusputih ws there fr me. alhamdulillah. segala pertolongan hanya dariMu ya Allah. Allah sntiasa kasihkan hambaNya. Dia takkan bagi dugaan jika hambaNya tak mampu hadapinya kn? i feel blessed. i really am. alhamdulillah..this ramadhan bring a lot of gudnss and make me realize how Allah kasihkn hamba-hambaNya.



eh yah.i br teringat! di sebabkan kehilangan hp2 tu juga i met a guy.a celcom guy. funny lah. i pun x tahu nape i slalu kenal guys dgn cara mcm ni? muka i ni nmpk lonely eh. hehe.unfrtunately..he is only 20 years old. ghila? wut hppn was i pegi celcom nk amik a new simcard. tp same number lah. so x payah pegi kaunter. before dat da prasan mamat ni tgk2. tp nape plak ni kn? tgk rusputih kot? rusputih tu kan comel hehe. pastu tergatal plk..tetibe tringat. tetibe nk inquire about other celcom packages..yg murah2 sket. then okla. kakak tu pun bagi lah no ke kaunter. elok2 dpt no..trus that guy tekan btton, called no i.haha.comel! mula2 i segan plk nk pegi..tp.. pegi je. mse nk kua celcom tu..rus ada ckp.."oi! budak tu senyum2 awat hg duk bralih kot lain?" i mcm haa? kn??dia mcm senyum2 kn? pastu i pn gurau la.."tulah.. lupa lk aku nak ckp Call Me kt dia!!" hoho. sudahnya.. pas da beli new hp..msa on hp pkai simcard baru tu..dapat lah 1 sms.
[pucat muke..betul betul puasa ni..:)]
aik?? sape lk yg i jmpa arini? mana ada..then i tunjuk kat rus. dua2 pun pelik..then dua2 teringat kat celcom guy!!haha..rus suh rply.tnya2.. mmg betul la tu dia! awww.. pemalunyew.. hehe. dia ckp i mcm 24 tahun.hik hik. malu lah! da cukup patin. menggeletis pule. ok move on to my other story.
update on ayah dan mak yg comel. dua2 pun bercomel2lan berpuasa.alhamdulillah.ayah pun sehat..buat traweh lebih dari anak dia yg sehat walafiat ni. wat malu je -____- hish. eh alaa!! br teringat!! lupa nk update pasal BALIs vacation kan?? ala..ala..adoi.busuk patin.aptb!pbbhhttthh~

and lastly..bulan puasa ni pegi jln2 byk bazar. byk tgk young2 couple..ngn baby comel.alahai bahagianya..kalau i dekat tempat derang mesti i bersyukur sgt2.so anda-anda yang da ada anak/bf/husband/wife/gf..tlg lah bersyukur. jangan lah sia-siakan nikmat Allah. tak semua org berpeluang mcm anda semua..tmbah2 yang kurang comel mcm saya ni. harap2 diberi peluang olehNya.teringin nk tgk makayah sambut anak i.teringin nak ayah jadi wali anak dia yg sorang ni..
semoga di beri kesempatan.

p/s: lg 1. dah 5 hari rumah saya air kejap ade kejap xhade.tapi saya happyyyyy!!! ^^

amin.bye.selamat berbuka.aik?

Friday, June 1, 2012

rusputih getting married.

rusputih?

rusputih. i knw her since primary school lagi.she was a netball player.masa tu i think we were about 12 y.o camtu.(tah i pnah tell her ke x psal ni..) tp bukan actually noe lah..i saw her plying netbll in my school. we r from differnt primary schools..i wll not ntice her pun kalau x sbb makcik2 kat tepi padang tu duk tunjuk2 dia.oh btw.my school tu girl school.so studnt nya cm "perak" teruja gedik2 klo nmpak boys..and boyish girl cam dia ni la. tah.but bcoz rusputih ni mcm lelaki sket rupa prsnye..dan juga comel cam panAsia,(euw geli) *mata ke atas tangan dibahu* semua girls yg tgk kt tepi pdg itu sgt teruja dengan kekacakan dia...(excluding me!!) -__________-

ok.after i fnished my primary school..with okok pnya result..i masuk sekolah bahiyah.and guess wut..i ternampk plk makcik ni msa orientation week.nek beskal tua hat ada raga ka apa kt dpn? eue.dalam hati ckp..ohh bdk ni skolah sni.gk..kegilaan ramai la nnt.. *puking* nk jadikan cerita..i wat rayuaan nak masuk sultanah asma girls school.n alhamdulillah dapat. n guess wut lagi???1st day at school..makcik ni jugak la yg i jmpa..dalam 1 kelas lak tu!! *sigh*..haha.tempat duduk kami jauh x silap.tapi kami biasa2 ja..but 1 day tu...siyesly i cant rmmbr apa?but kami gaduh dalam kelas.gaduh siap makimakimaki. -walhal i punya lah baik x pnh gaduh pun..maki3 pun apetah lg!! tp sbb bdk ni suka cari pasal..gaduh!! terukk!! then pastu jadi kwn baik.kawan baikk??aik?.pelik?? tp later on msa dah kwn2.. mcm tetny blk napa kita gaduh?n jwpan dia bagi ialah saja. ha tu mmg prangai dia..kadang2 kami bergaduh for the sake dia bosan n dah lama x gaduh dengan i.doesnt mke sense kn? benci! -___________-
the point of this entry created iss because tomorrow is her very big day!!sgt sgt sgt happy for her.this entry i dedicated specially utk my besties sorg ni.seriusly syg..hang slalu ada ngan aku. our relationship ni mcm msing2 tau masing2.tak payah slalu jumpa..xpyh slalu call..but bila one of us perlukan sorang lagi..kita ada untuk masing2.aku tau aku slalu wat mcm aku x kisah kat hng..tapi sbnqnya aku kisah.. almost 14 years dah klo x salah aku kita kwn kn.aku tau hg byk kwn baik..sapalah aku d mata hg.(ceh)but seriously wey.kwn baik yg plg baik yg slalu keep in touch..yg rapat ngn fmily aku..hg sorg ja. i owe you a thousand apologies for not being there for you nanti masa kenduri.sob sob sob*..but ive been there kn..msa hg punya tunang..ngn nikah lahh!!

sry tak dapat jd hg punya pengapit masa kenduri hang, wlopun aku dah xcited ghila(ghila3x!!) n terharu sgt hg mintak aku jd pgapit hg!!(pdahal msa tu tiket p bali da booked..aku yang tak igt tarikh.*mengong*.) ...wuwaaawa~~aku sedih....depa kata jd pgapit jodoh mai cepat...lg lambat la aku kawen weyyyy!! jgn lupa aku akan kapit hg masa nikah nnt okkie!! n balqish too. kn dia kata dia nk pi juga . hg jgn lupa ayat dia retu.."auntie u getting married?" "yes--" "oh i have an idea!!i can be your flower girl!!" hah. comey kn anak nakan aku?


hoh.byk sgt memries aku dengan hang.byk sgt nak list pun.tp..thx slalu igt kat aku..slalu lukis buruk2.bg hadiah masa burfday aku...pos surat masa aku kat mmu..maaf aku bkn kawan baik yg baik.sobs~tapi!!!!!!! lukisan kat atas aku lukis khas untuk hang.sorry...x cantik mana.....5 minit camtu ja aku lukih.;p hg jgn nk kutuk na..tp tu la.. bila aku try wat muka hg happy...x jd mcm muka hang sgt!! sorry na...aku amik klas lukisan last pun masa form 3 dengan cikgu Lee Pek Moi.(..sampai sekarang aku xdak jawapan pasaipa dia duk panggil aku intan? *sigh*)

ngeh. may married life fulfill your dreams na sayang....insyaAllah!sumpah aku sayang hang.jumpa esok.


Sunday, May 13, 2012

serik?

soalan yang sama ja ive been heard ssince like i dunno. a year ago? specifically aftr i dumbd dat dummy lah i mcm sgt peka kpd soalan ni. kwn2 sme ckp..wuu best kawenlah..newly wed keep tellin me about their nu married life.its not me yang x nk kawen..but as they said.. "men are like chocolates;-wait too long and only the weird nutty ones are left" kan?? mcm tu lah..bkn xde.bykkk je lelaki.tp lelaki camne?

jenis...eh.tak sempat SOLATlah. movie start 7.30!! hahhh~
..believe it or not..i pernah dgr seorang lelaki ckp cam ni,.n im glad lah da buang lelaki tu.turnd out at thtt time  i gi solat maghrib sorg2 dan masuk wayang aftr dat..jenis yang lain-lain pun banyak agiii..but most of the guys i met pn..they r not really into serious relationship.byk nak couple.couple mmg blh..tapi?? hah malas.lagipun skng mmg xdak hati nak couple.hati nak kwn byk. fr me..wut really matter kn. the root.the root of both men and women..agama derang.klo u tatahu hrmat ur husband..his family..sape yg u kne give attntion more after ur marriage sumer..but nowadays tu lah kn.people da xkesah kawincerai.kawincerai.pastu ckp jodoh x pnjang.main kawin je.men sppse to thinklah..pmpuan tu jenis yg mudah nasihat ke..agama dia cne..tp lelaki skng..asal awk rmbut oren..sexy..ooklah.haish!!
but when u hit a point yg lebih sket dr kwn..then come heartbreak.haish i xpnh imagine pn i get married sbnrnya. but..sian kat makayah..cucu sorg je.mm...mybe next year if i still lg single..i plan to adopt a child lah..bestnyaaa ^^

so sespe yang sekiranya terbaca entry ni..sila lah jgn tanya sal jodoh,lelaki, kawen, unit saya sy sorg je x kawen lagi ke..ape..sbb sy xlhjwb.sy leh cari cinta Allah ja skang. kthxbai.
 
oh ya.sbnrnya nk cita yg SERIKnya si fatin bericeskating! weee..lalallala.tahpape  la ni lama x hapdate blog.nk nulis pun x da idea lagi lah aduyai pun.nahlah letak gmba dua.


Friday, April 27, 2012

alhamdulillah

alhamdulillah.segala pujian bagi Allah yang satu..maha pengasih lagi maha penyayang.terima kasih ya Allah.
gud news tht me n my fmily been waiting for..sel-sel cancer dalam badan ayah dah xda pas doctor wat ctscan aritu..sel-sel tu akan dtg balik but bukan skrng..maybe mkn tahun..tapi ayah dah rasa lebih sihat skang.at the age of 69..ayah cukup kuat alhamdulillah..
thx to all fwens..schoolfwens.offcmte.xoffcemate.family..cousins..FB fwens..yang mendoakan ayah dan bagi petua serta suggstkn ubat-ubat yang ok fr cancer..sy ucapkan terima kasih.

alhamdulillah

Tuesday, March 20, 2012

INTERESTING FACT!! Ive bein BLOCKED!

Im so dem xcited about this fact.the truth is ive blcked him since like..after the “meluat tgk muka kau yg cm agak bodoh tu” period.haha pastu after I enter stage “lantak kau lah nak jadi apa pun..aku ada kwn lain yg lagi ensem..haha”..i pun unblckd la si x-bestfren.tuptup today..tgh syiok2 i browsed thru my profile pic..i accidently saw the previous cmmnts cmmnted by him and noticed that ive bein blockd.hikhik.cam best nyaaa ~^^

ngee.saja je sbnrnya xdak nu entry dah lama sgt blog ni.bwsan kan?? My cntracts here in um has been renewd for 2 more years.alhamdulillah.so im gonna be seeing muke x bape pandai tu and his gf slalulah! meluat kot.and the gf alwys like nak tegur2 me..sry im not dat frenly..bila dah benci kt bf u..ngan semua2 gf dia yang lain pun akan dibenci.siyesly I dun hate u gf..but I really hate lelaki yang bukan LELAKI.jadi lelaki..biar jadi LELAKI kan.sry..u wasn’t man enuf to be my fren.sakit mata, sakit hati nasihat nak jd baik xnak hikut.pastu stock jenis wat bodoh.tu lagi tatahan mak nak..

Tula kn..some people come into our lives and go.some will stay for a while and leave lotsa memories.some scks..some sweet or maybe bitter.but hey..this is life kan.life is a learning process.we meet a lot of people.some you might not want to think about them again..but as u live..ull realize some people might only wnna b fren with you..i mean only you.ayah u kne cancer ke..u kna undergo operation ke..die x kn kesah.this "some people" might left you once they find you hard..or something bad happn to you and your family.i will never find this kind of peeps pleasant n nak buat kwn.wut do you think?

and yah..sometime u will have to start thinking on y the other person before you..left the person who is now your fren.people will not just leave people just like that..i mean.klo u dah kawin..takkan u just simply tinggalkn your husband kalau ur husband tu x terok sgt aite?tahlah kn..dh termasuk hal rumah tangga plk ni..i biar dato fazilah kamsah je lah ckp bab marriage.hehe.but this is trueee.as fer example..klo org tu jenis ignorant..and jenis wat bodoh..by the time you sakit..or u need him..do u think he will be there fer you?nak wat kwn ke org camni?i wd rather not to.responsibilities 2rwds dia pnya family sendiri pun tunggang langgang.. tanggungjwb nafkah anak family pun lintang pukang.ee..eww..xpe lah.ape pun x boleh~

so..bye.aim goinout fer lunch!lapaq!kthxbye.

Wednesday, February 8, 2012

Selamat pagi kuala lumpur.

Assalamualaikum.

It has been quite sometimes kan since my last entry. morning work life! morning facebook!!morning you guys~~~

Bus gerak last nite jam 12 tgh mlm and I arrived at KL dalam 5.45am. mujur ada yang nak menjemput. dan one of the question asked by sang penjemput was..kenapa naik bus lewat sangat? pastu sampai pagi terus gi keje? wow. I guess the answer will have to be rasa tanggungjawab kepada ibu bapa dan eratnya ikatan yang kami bina sesama kami.

Di jam 2pagi itu, pelukan mesra si ayah menyambutku.
Sesudah itu
Kedut..lebam jari jemari tua menggapai kotak ubatnya..
..terdengar rungutan manja akibat dibekalkan 7 ubatan
Sayu..pilu hati ini tatkala jari jemari tua itu..
Menggapai sebatang pen..menuju ke arah senarai bulan.
Terdesak ingin tahu hatiku tentang apa yang ingin dilakukan

Diselaknya beberapa keping kertas yg bernama kalender
Terlihat penuh tanda..penuh angka
Bersertanya penuh tanda tanya..
Bersama kecekalan mu ayah..getar jarijemari mu yah..
Kau mencoret..
Menghitung hari keberapa seksa ‘kimo’ mu akan mengambil tempat..
..sayu..bersamanya keadaan seakan sayu..
Bersama genangan air mataku ayah..

Kesengsaraan mu..tatkala kau merasa bahangnya ubat itu
Sungguh aku tak dapat bayangkan ayah..
Redhamu..denga ketentuan yg Esa
Kecekalan mu..rasa cinta sayangmu kepada kami..
Rasa ketanggungjawaban mu ayah..
syukur ku kepada mu Tuhan!
Hambamu dikurniakan sekeping hati yang bersih sebagai ayah..

bersamanya hadirnya mak. mak yang gigih memberi semangat…..
gigih..mengingatkn ayah akan keperluannya disisi mak
Sesekali terdengar ikrar cinta mak..bersamanya sahutan si ayah..

“ayah!! ..ayah mesti sihat kan?
--sihat
Ayah..ayah kuat semangatkan?
--kuat!!
Ayah janji ayah akan ambik semangat mak kan?
--ambik
Mak jaga ayah bila ayah sakitkn?
--jaga..”

Lalu..rasa-rasa
Terkesima berbaur gembira melihat telatah mereka
Takkan aku pernah sanggup teman..
..tak pernah ku sanggup meninggalkan mereka.. keseluruhan hidupku aku berikan
Akan aku berikan kepada mereka..

Adakah terjawapnya soalanmu teman?

Sebagai jasad benih mereka..
Sebolehnya masa yang aku luangkn dimaksima..semaksima mungkin
..biar badan seletih apa..biar hati sesayu apa
moga Tuhan beriku lebih masa…
bersama mereka kekuatan ku minta…ya Tuhan
membahagiakan mereka walau secuma…sehingga ke akhir hayat
lebihan..harapan ke syurgaMu agar tercapai sempurna.

p.s: sayang mak ayah.sungguh. #mood bermadah dipagi hari#